Teknoloji

Bill Gates 2022’de Microsoft’tan ayrıldı; ama gerçekten ayrıldı mı?

2020’nin Mart ayında Microsoft’un kurucu ortağı ve uzun bir dönem CEO’su olan Bill Gates, yönetim kurulu üyeliğini bırakarak şirketten resmen ayrılmış oldu. Wall Street Journal’ın aktardığına göre, bu ayrılışın sebebi Gates’in 2000 yılında bir Microsoft çalışanıyla yaşadığı yakın bir ilişkiyle ilgili bir soruşturmaydı. Ancak Gates’in sözcülerinden biri, o dönemde soruşturmanın Microsoft yönetim kurulundan istifasına neden olduğunu reddetmişti.

Bu olaydan sonra Gates, hayır işlerine odaklanacağını açıklamış olsa da Business Insider’ın isimsiz kaynaklara dayandırdığı yeni bir rapor, Gates’in bir süredir Microsoft için gizli bir şekilde çalıştığını ortaya koyuyor. Raporda, Gates’in Microsoft’un OpenAI ile mevcut ortaklığının arkasındaki en büyük aktörlerden biri olduğu iddia ediliyor. Ayrıca Gates’in 2016’dan beri OpenAI ile toplantılar düzenlediği de iddialar arasında. Dahası 2022 yılında Gates’in OpenAI CEO’su Sam Altman‘a İleri Düzey bir biyoloji sınavını geçebilecek seviyede bir Büyük Dil Modeli geliştirmesi için teklif götürdüğü de iddia ediliyor.

Raporda, Ağustos 2022 tarihinde Altman Gates’e ve Microsoft’un şu anki CEO’su Satya Nadella‘ya Gates’in evinde GPT-4’ün bir versiyonunun gerçekten de biyoloji sınavını geçtiği bir demo gösterdiği belirtiliyor. Bu demonun da Gates’i Microsoft’un GPT-4’ü nasıl kullanması gerektiğini açıklayan bir bilgi notu hazırlamaya yönelttiği ve Gates’in notunun ardından Nadella’nın bir şirket toplantısı düzenlediği ve ekiplerinden yapay zekayı birçok yazılım ürününe ve hizmetine dahil etmelerini istediği bildiriliyor.

Gates’in halen şirketin proje gelişmelerini incelemek üzere bir dizi üst düzey Microsoft yöneticisiyle toplantılar düzenlediği, aynı zamanda hem yeni yöneticilerin işe alınmasına yardımcı olduğu hem de mevcut Microsoft ekip üyelerini şirkette tutmaya çalıştığı da iddialar arasında.

kumruajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu