Haber

Buca Belediyesi’nin atık gıda kampanyası

BUCA Belediyesi, Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi BEGOS’taki işyerlerinden çıkan yemek atıklarını kırsaldaki sokak hayvanlarına dağıtarak bir yandan hayvanları besliyor, diğer yandan da israfın önüne geçiyor. Her gün 120 kiloya varan atık gıda toplayan Belediye, bu çalışmayla ayda 3 tona yakın atık gıdayı kırsaldaki can dostlarına dağıtıyor.

Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü kentte çalışmalarını sürdürürken, kırsalda yaşayan sokak hayvanlarını da unutmuyor. Geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen proje ile Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 6 dokuma üretim atölyesi, 5 restoran ve 2 fırının yemekhanelerinden toplanan yemek atıkları hayvanlara ulaştırılıyor. Kırsal kesimde özellikle soğuk hava koşulları nedeniyle kıyasıya yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına verilen bu destek, hayvanların hayatta kalmasını sağlıyor.

HAFTADA 6 GÜN TOPLANTI

Geçen yıl 12 bin can dostumuzu kucaklayarak binlerce hayvanın kısırlaştırma ve aşılama işlemlerini yapan Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, bu soğuk günlerde en ücra bölgelerde hizmetlerine devam ediyor. Kalan gıda, ekmek ve gıda maddeleri Begos’ta bulunan 6 dokuma üretim kafeteryası, 5 restoran ve 2 fırından günlük olarak alınıp hazırlanmaktadır. Haftanın 6 günü işletmelerden toplam 120 kilo atık mama toplanarak Kaynaklar bölgesi başta olmak üzere kırsal kesimdeki sokak hayvanlarına ulaştırılıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haber-kocaali.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu