Haber

Cezayir, yabancı güçlerin bölgeye müdahalesine “terörle mücadele” gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Cezayir Genelkurmay Başkanı Said Shankariha, ülkesinin yabancı güçlerin bölgeye askeri müdahalesine “terörle mücadele” gerekçesiyle karşı çıktığını belirtti.

Genelkurmay Başkanı Shankariha, Cezayir’in başkentindeki Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, “Cezayir, terörle mücadele bahanesiyle bölgeye her türlü dış müdahaleyi reddediyor. Çünkü bu bir yaklaşımdır. bunun büyük bir başarısızlık olduğu kanıtlanmıştır.” söz konusu.

Cezayir’in iradesinin Afrika’nın Sahel ve Sahra bölgelerinde teröre karşı yürütülen mücadeleye yeni bir dinamizm getirdiğine işaret eden Şankariha, terörle mücadele için bölgeye askeri müdahalede bulunmayı planlayan taraflar hakkında ayrıntı vermedi.

Cezayir, hem uluslararası hem de bölgesel düzeydeki birçok ilişkisinde, teröre karşı mücadelenin bölge ülkeleri tarafından yürütülmesi gerektiğini belirtmiş ve Afrika Birliği’nin Afrika’daki sorunlara çözüm bulması gerektiğini savunmuştur.

Fransa’nın 2013’te Mali’ye müdahalesine de karşı çıkan Cezayir, Sahel bölgesinde kurulan Fransız liderliğindeki terörle mücadele koalisyonlarına katılmayı da reddetti.

kulp-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu