Ekonomi

Çin, ABD’nin Çinli şirketlere yönelik yaptırım listesini protesto etti

Çin, ABD’nin 5 Çinli şirketi Rusya’ya yaptırım listesine aldığı gerekçesi ile protesto etti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Pekin’de düzenlediği olağan basın toplantısında, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin yetkisi dışında alınan yaptırım kararının uluslararası hiçbir hukuki dayanağı olmadığını savundu.

Çin’in çıkarlarına zarar veren kararı kınadıklarını ve diplomatik kanallardan ABD tarafını protesto ettiklerini belirten Sözcü Mao, “Bu, tek taraflı yaptırımların ve yargı yetkisinin hukuka aykırı sınır ötesi kullanımının tipik bir örneğidir.” söz konusu.

ABD Ticaret Bakanlığı, 24 Şubat’ta yaptırım listesine aldığı şirketlere aralarında AOOK Technology, Beijing Ti-Tech Science and Technology, Beijing Yunzi Technology, HEAD Aerospace Technology ve Spacety’nin de bulunduğu 5 Çinli işletme ve kuruluşu ekledi. Rusya’ya yardım etme şüphesi. .

Bakanlıktan yapılan açıklamada, söz konusu şirketlerin “Rusya’nın askeri ve/veya savunma sanayi kapasitesine önemli katkı sağladığı ve ABD’nin ulusal güvenliğine ve dış politikasına aykırı faaliyetlerde bulunduğu” belirtildi.

Karar, ABD’li yetkililerin Çin’i hafta boyunca Ukrayna savaşında Rusya’ya silah takviyesi yapmaması konusunda uyarmasının ardından geldi.

haber-sariz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu