Sağlık

Fahrettin Koca’dan sahte doktor açıklaması: Sahte belgelerle inandırdı

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde sahte doktorla ilgili müfettiş görevlendirildiğini ve bir iki gün içinde olayın daha net anlaşılmış olacağını söyledi.

‘SAHTE DOKÜMANLARLA İNANDIRMIŞ’

Olayla ilgili nasıl önlem alınacağını kamuoyu ile paylaşacakları tabir eden Koca, “Göreve başlaması ve maaş alması gibi bir durum söz konusu değil. Bakanlığın herhangi bir verisinde ismi olan birisi değil. Bize herhangi bir belge beyanda bulunmuşluğu yok. Bu tamamen, hastanede bir şeklide uzman arkadaşa kendisini o sahte belgelerle, sadece gözlemlemek amacıyla, kendisine inandırmış olduğu anlaşılıyor. Buna bizim 4 aylık bir zaman zarfında tolerans veya bir durumu bilememe noktasına gelmememiz gerekiyordu. Durum ortaya çıktığında gereken tedbir alınır” dedi.

KOKTEYL VİRÜSE ‘ÜÇLÜ KİT’ GELİYOR

Korona virüs hadiseleriyle ilgili son gelişmeleri aktaran Koca, kış aylarıyla birlikte olay sayısında önemli bir artış beklemediğini de söyledi. Koca, günlük hadise sayısının 3 binlerde olduğunu ve Çin’deki üzere bir tedbir alma durumunun kelam konusu olmayacağının altını çizdi.

Koca ‘kokteyl virüsle’ ilgili olarak şunları dedi: ”Enfeksiyonlar birbirine karışmış durumda. İnfluenza (grip) ve RSV olayları daha ağır görülmekte. Taramalarımızda artık üçlü teneffüs yolu paneli bakacağız. Yani tek bir kit ile influenza A, influenza B, Covid-19 ve RSV birebir anda bakılacak.”

Koca son olarak geliştirilen kitin bir ay içinde devreye gireceğini de duyurdu. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu