Yaşam

Gökçen Gökçen kimdir? CHP İzmir Milletvekili Adayı Gökçe Gökçen’in Hayatı ve Siyasi Kariyeri

28. Genel Seçimlerde Devirdaim için partilerini temsil edecek adaylar belirlenmeye başlandı. Gökçe Gökçen, CHP İzmir 2. Bölge 1. olağan milletvekili adayı oldu. Gökçen’in isminin açıklanmasının ardından vatandaşlar, milletvekili adayının hayatı ve siyasi mesleği ile ilgili araştırmalarına başladı. Peki Gökçe Gökçen kimdir, kaç yaşında, nerelidir? İşte Gökçen hakkında merak edilen bilgiler.

Gökçen Gökçen kimdir?

Gökçen, 24 Eylül 1991’de İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlayan Gökçen, dil eğitimini Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı.

Eğitim hayatı boyunca dil eğitimi için ABD, Fransa ve Belçika’da bulundu. Fransa Strasbourg Üniversitesi’nde insan hakları alanında yüksek lisans dersleri aldı. Yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku programında “Fransa’da Olağanüstü Hal” konulu teziyle tamamladı. 2016 yılından itibaren Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.

Gökçen’in siyasi kariyeri

Cumhuriyet Halk Partisi’ne 2010 yılında referandum sürecinde katılan Gökçen, 2010-2014 yılları arasında CHP Bakırköy Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2011 yılında gençlik kollarının yeni anayasa önerilerini derleyen yerel mecliste aktif rol aldı. 2015 yılında CHP İstanbul İl Başkanlığı tüzük komisyonunda yer aldı ve CHP Gençlik Kolları tüzük önerileri üzerinde çalıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi 36. Olağan Kongresi’nde Parti Meclisi üyeliğine seçildi ve 10 Ağustos 2018’de CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan Kongresi’nde yeniden Parti Meclisi üyeliğine seçilen Gökçen, 10 Ağustos 2020 tarihinden itibaren Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikaları Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Gökçen’in çalışmaları

2013 yılında CHP Gençlik Kolları’nı temsilen Litvanya’daki ilk yurt dışı görevini yerine getiren Gökçen, 2014 yılında CHP Gençlik Kolları Dış İlişkiler Komisyonu Başkanlığı’na atandı. Gökçen; bu arada Almanya, Fransa, Belçika, Letonya ve İtalya gibi birçok ülkede toplantılara katıldı, sunumlar yaptı ve uluslararası eylemlerde bulundu ve 2015 yılında İsviçre’de düzenlenen kongrede Genç Avrupalı ​​Sosyalistlerin (YES) Lider Yardımcısı seçildi. Avrupa’daki sosyalist ve sosyal demokrat partilerin gençlik örgütlerinin çatı örgütü olan Avrupa Genç Sosyalistleri’nde iki yıl dış ilişkiler ve feminizm alanında çalışan Gökçen, YES’i Gürcistan, Lübnan ve Yunanistan’da temsil etti.

manyashaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu