Haber

Göksu Nehri’ni kirlettiği tespit edilen iki tesisin faaliyetleri durduruldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göksu Nehri’ni kirlettiği tespit edilen Mersin’deki 2 prina işleme tesisine 3 milyon 73 bin lira idari para cezası verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Mersin’in Mut ilçesinde 23 zeytinyağı üretim fabrikası ve 2 prina işleme tesisi, Silifke’de 8 zeytinyağı üretim fabrikası ve 1 prina işleme tesisi olduğu belirtildi.

Mersin İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, zeytin karası suyunun deşarjından Göksu Nehri’nin renginin değişmesi ve buna bağlı koku oluşumu nedeniyle bölgedeki tesislerde inceleme yaptı.

Açıklamada, 25 Kasım’da yapılan rutin kontrollerde Göksu Nehri’ne karasu boşalttığı tespit edilen bir işletmeye 131 bin 516 lira idari para cezası verildiği hatırlatıldı.

18-20 ve 21 Aralık tarihlerinde bölgedeki tesislerde gece gündüz kontrollerin yapıldığı belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“2872 Sayılı Çevre Kanunu’na göre biri daha önce Çevre Kanunu’na muhalefet ettiği belirlenen 2 işyerine 2 milyon 941 bin 920 lira idari para cezası verildi. Toplam idari para cezası 3 milyon 73 bin 436 lira oldu. Faaliyetler Bu tesislerin çevre kanunu ile belirlendiği belirtildi.Aynı zamanda bu işletmelerin yetkilileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına kabahat şikayeti yapılmış ve süreç başlatılmıştır. Bölgede atık su (zeytin suyu) üreten tesisler için kontrol faaliyetleri devam ediyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu