Haber

Hrant Dink cinayetinin araştırılması önerisi AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi

HEDEP’in Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tüm yönleriyle soruşturulmasına ilişkin teklifinin diğer tekliflerden önce ele alınarak bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi önerisi; AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

ZÜLKÜF UÇAR: BU ÜLKEYİ DAHA FAZLA KARANLIĞA ÇEKMEYİN

ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre, HEDEP’in Hrant Dink cinayetinin tüm taraflarıyla birlikte soruşturulması için sunduğu önergenin diğer önergelerden önce alınarak TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi talebinde bulundu.

Teklifin gerekçesini açıklayan HEDEP Van Milletvekili Zülküf Uçar, “Dün, maktullerin adalete olan inancına bir darbe daha vuruldu. Sevgili Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ı serbest bırakan zihniyetin, bu yönde bir mesaj gönderdiği aşikardır. Topluma net mesaj: Cezasızlık politikasıyla örülmüş devlet kodları bir kez daha işe yaradı ve “Çocuklarından birine daha şefkatle kanat açtı” dedi.

“Devletin bu şefkatli tavrını cezasız kalan sayısız failden biliyoruz” diyen Uçar, şöyle devam etti: “Ogün Samast tekil bir örnek değil, tüm toplumu saran adaletsizlik ve cezasızlık ağının faydalı bir örneğidir. Ahtapot gibi. Bu nedenle beraat eden yalnızca Ogün Samast değil. Onu yaratan ve kullanan katliam “Sistemi aklamak istiyorlar. Ogün Samast zaten gözaltına alındığı gün beraat etmişti. Bütün yargılama ve infaz süreci bu doğrultuda yürütüldü. Bu ülkeyi daha fazla karanlığa sürüklemekten vazgeçin. Arkanızda hiçbir kanun bırakmadınız” dedi.

SEMA SİLKİN ÜN: DİNK DAVASI ANKARA’DA KAYBOLDU

Teklif üzerine Saadet Partisi Kümesi adına konuşan Denizli Milletvekili Sema İpek Ün, “Siyasi kriterlere göre pek çok masum insanın ve düşünce suçlusunun cezaevlerinde çürüdüğü bir dönemden geçiyoruz. siyasetçilere ve gazetecilere saldıranların korunduğu yer. Organize suç örgütlerine, katillere ve uyuşturucu satıcılarına infaz yasası kapsamında örtülü af veriliyor.” İnsanların serbest bırakıldığı bir dönemden geçiyoruz” dedi.

Dink’i öldüren Ogün Samast’ın dün gece serbest bırakıldığını hatırlatan Ün, “Hrant Dink’in ölümünün üzerinden 16 yıl geçti. Dün eli kanlı bir tetikçi olan Ogün Samast iyi halden serbest bırakıldı. Maalesef Hrant Dink, Dava geçmişte olduğu gibi Ankara’ya getirildi.” “Koridorlarda kayboldu. Bu duruma gerçekten üzülmüyor musun?” dedi.

UĞUR POYRAZ: DİNK, SAMAST’IN YAŞINDA, ALINACAK CEZA VE VERİLECEK KARAR İLE ÖLDÜRÜLDÜ.

İYİ Parti Kümelenmesi adına Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, teklifle ilgili şunları söyledi:

“Hrant Dink öldürüldü. Katil Ogün Samast’ın yaşı, alacağı ceza, çekeceği süre bu saatte bile hesaplandı. Çekeceği ceza belli. Hrant Dink’in ailesi bile, verilecek cezaları biliyor. Bu cinayetin örgüt kapsamında işlenmesi durumunda alınacak karar değişir. Ancak kendisi halen örgüte bağlıdır. Bu kapsamda kamu görevlileri ile ilgili net bir karar bulunmamaktadır. Devlet kutsal olamaz. Devlete saygı duyulur. Kamu görevlilerinin sadakati yalnızca devletedir. Bir topluluğa, tarikata, misyona ya da yükselmenizi sağlayanlara sadakat, bu sadakatin yaratacağı tek sorun bir dönemdir. “Kahramanlar bir dönemin haini olur.”

HASAN BALTACI: HRANT DİNK CİNAYETİ GERÇEKTE YENİ BİR REJİMİN İNŞASI İÇİN TASARLANDI

Hrant Dink suikastının siyasi cinayet olduğunu belirten CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, “Cinayeti gördük, hepimiz gördük. Sadece katili değil, arkasındakileri de gördük. Hrant Dink cinayeti siyasi bir cinayettir; Organize edildi, gün geldi, ihale Erkenekon’a verildi, gün geldi.” “Hrant Dink cinayeti aslında yeni bir rejim inşa etme amaçlıydı. Bugün Anayasa Mahkemesi’nin kapatılmaya çalışılması ve Hrant Dink cinayetinin tetikleyicisinin bugün serbest bırakılması, rejimin yeniden inşası sürecinin adımlarıdır.” .

Gazetecilere yönelik tehditlerin sürdüğünü ifade eden Baltacı, “Bugün pek çok gazeteci doğrudan tehdit altında yaşıyor. MHP’li İzzet Ulvi Yönter’in az önce gazeteci Alican Uludağ’ı ‘nefes alıyoruz’ diyerek tehdit ettiği bir ülkede, aslında şaşırtıcıdır bu. Boynundan vurulan gazetecinin katili serbest bırakıldı.” “Öyle bir durum değil” dedi.

Konuşmaların ardından önerge AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu