Ekonomi

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları oturma eylemi yaptı

Konak Kültürpark’ta Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanan sendika üyeleri, sloganlar attıktan sonra 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan sendika işyeri temsilcisi Şükriye Yavuz, belediye yönetimi ile 5 oturumda yapılan görüşmelerde uzlaşma sağlanamadığını söyledi.

Yavuz, belediyenin sunduğu yüzde 42’lik zam önerisinin gerçeklerden kopuk olduğunu ve çalışanların geçim kaynaklarının kasvetini anlamaktan uzak bulduğunu belirtti.

“Sendikamız mevcut sosyal istikrar tazminatının yüzde 86 zamla 8 bin 500 liraya çıkarılmasını, mevcut sosyal istikrar tazminatının 8 bin 500 liraya çıkarılmasını, her biri 1500 lira olan 5 ikramiyenin artırılmasını, belediye çalışanlarını biraz olsun rahatlatmak için 6 bin liraya, 3 bin liraya. Ancak bu ve diğer taleplerimiz bize aittir. “Haklarımızı alana kadar eyleme devam edeceğiz. Hayatın her alanında hizmet veren belediye emekçileri için bir hayır kurumu olarak görülen hayırseverlik yoluyla yoksulluğun artmasını kabul etmiyoruz. doğumdan ölüme… İnsanca ve onurlu bir yaşam mücadelemizde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin değerli meclis üyelerini yanımızda görmek istiyoruz.”

golovahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu