Haber

Kocaeli’de Sağlık Çalışanlarının Konutları Tamamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık çalışanları için yaptırdığı konutlar tamamlandı.

Kartepe ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde 36 bin 93 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Sağlıkkent Konutları projesinde 502 dairenin anahtarları düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, törende yaptığı konuşmada, proje fikrinin pandemi döneminde ortaya çıktığını, o anlarda topluma moral verilmesi gerektiğini belirtti.

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının canları pahasına çalıştıklarına dikkat çeken Büyükakın, “O anda tedavisini bilemediğimiz hastalıkla mücadele eden sağlık çalışanlarımızın bir kısmını kaybettik. hastalandılar, hayatlarını kaybettiler. İnsanların yeniden hayata tutunması için çabalarken hayatlarını kaybettiler. Aynı şeyi orada da gördük.” Bu millet birbirine sıkı sıkıya bağlıdır.” dedi.

Büyükakın, önümüzdeki dönemde ilk önceliklerinin şehri dayanıklı bir şehir haline getirmek olduğunu vurgulayarak, dayanıklı şehir kavramının depremin yanı sıra sosyal sorunları da içerdiğini belirtti.

Çalışmaların TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi ile “Deprem Riski Altındaki Binaların Belirlenmesi” proje protokolü kapsamında Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ) desteğiyle yürütüldüğünü anlatan Büyükakın, şunları kaydetti: Kocaeli’de yaklaşık 315 bin bina var.

Büyükakın, binaların daha sorunlu olmasından yola çıkarak 1999 öncesinde taramaya başladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Şehirde 1999’dan önce yapılmış yaklaşık 160 bin bina var. Biz de zemine baktık ve bunları 1., 2., 3., 4. ve 5. derece olarak sınıflandırdık. Binalar haritalara yerleştirildi. Binaların nerede olduğunun envanterini çıkardık. Kentin şu anki durumu ve 1999 öncesinde yapılan binanın durumu nedir? “Kentsel dönüşümle bir kısmını yeniliyoruz. Diğer kısmını da hızla yenileyeceğiz. Bazı yerler kendiliğinden dönüşecek, bazı yerlerde de rezerv alanları oluşturulacak.”

Anahtarlar sağlık çalışanlarına teslim edildi

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman da herkesin Kovid-19’dan uzak durmaya çalıştığı bir dönemde sağlık çalışanlarının salgınla mücadelede ön saflarda yer aldığını vurguladı.

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, salgının aşılmasında sağlık çalışanlarının büyük rol oynadığını belirterek, Büyükakın ve ilçe belediye başkanlarının da bu süreçte kendilerine destek verdiğini söyledi.

Salgında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına ve vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Pehlevan, proje için Büyükakın’a teşekkür etti.

Sağlık çalışanları adına konuşan Zehra Şen, özveriyle çalışan arkadaşlarına ve projeyi yürüten Büyükakın’a teşekkür ederek, faydalanıcıların evlerinde sağlık, huzur ve güven içinde yaşamalarını diledi.

Konuşmaların ardından Büyükakın, Kocaman, Pehlevan, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü ve diğer protokol üyeleri, yararlanıcılar arasında yer alan 5 sağlık çalışanına anahtarlarını teslim etti.

Daha sonra protokol üyeleri daireleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu