Haber

Recep Tayyip Erdoğan Müzesi Yapılıyor: Seçimlere Yetiştirilmeye Çalışılıyor

Recep Tayyip Erdoğan müzesi İstanbul Kasımpaşa’da açılacak. Çalışmalar, müzenin seçim öncesi eğitilmesi yönünde.

Çocukluk hayatı da dahil edilecek.

T24’ten Murat Sabuncu,Müzenin, Erdoğan’ın çocukluğundan futbol kariyerine kadar siyaset öncesi ve özellikle siyasi hayatı boyunca öne çıkan sözlerini sergileyeceğini yazdı.

Müzede başta eşi Emine Erdoğan olmak üzere aile bireylerine de yer veriliyor. Müzede duvarlara ve bina dışına yansıtılacak fotoğraf, resim, özel efektler, projeksiyon ve hologram tekniklerinin kullanıldığı bir hazırlık yapılıyor.

Müze binası Selçuklu-Osmanlı mimari özelliklerini taşımaktadır. Birkaç katlı binanın geniş bir bahçesi vardır ve su kenarındadır. Teyit edemediğim bilgilere göre müze uzun süredir yapımı devam eden Tersane İstanbul’da olacak.

Fettah Tamince’nin adı öne çıkıyor

Haliç kıyısındaki bu geniş alanda rezidanstan konferans merkezine kadar pek çok yapı yapılıyor ve buranın sahibi Fettah Tamince. Fethullah Gülen ile yakın ilişkisi var. 2004 yılında’ Gülen idolüm17-25 Aralık sürecinden sonra Vakit gazetesine ortak oldu, Bank Asya’ya para yatırdı ve bu konuların her biri sıradan insanlar hakkında tutuklama ve cezalara konu oldu ama beraat etti.

Hakkında açılan soruşturma, 10 Mayıs 2018’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsizlik kararıyla kapatıldı. Kovuşturmaya yer olmadığını söyleyen Savcı İsmet Bozkurt, HSK tarafından meslekten yasaklandı. takip eden günlerde kurduğu ‘etik dışı ilişkiler’ nedeniyle davalarda.

Kaynaklara göre müzenin bulunması muhtemel bölgenin tarihi önemi şöyledir: 1455 yılında bu bölgede Tersane-i Amire (İmparatorluk Tersanesi) kurulmuştur. Her gelen padişah savaş gemilerinin yapımında kullanılan yeni kızaklar ve havuzlar yaptırmış, Osmanlı donanmasını geliştirmiştir.

Futbol günlerinden Pınarhisar Cezaevi’ne, belediye başkanlığından başbakanlığa ve cumhurbaşkanlığına kadar Erdoğan’ın hayatının farklı dönemlerini farklı odalarda göstermek için hazırlıklar yapılıyor.

Müzeyi hangi şirket yapacak?

Bakalım bu işi hangi firma yapacak. Şirketin adı Outdoor Factory’dir. Güce yakın bir şirket. 2010 yılında kurulmuştur. Tema park şubesinde faaliyet göstermektedir. Türkiye’de Vialand ve Devlet Bahçeli’nin açılışlarına da katıldığı Osmaniye’deki Masal Park’ta çalıştı. Beştepe’de de bazı işler yaptı. 2017 yılında kullanılamaz hale gelen Anka Park’a 56.6 milyon lira değerinde ‘açık oyuncak alanı temalı işletme’ yaptırıldı. (Anka Park’ı Murat Ağırel’in Parsel Koli kitabından öğrendim).

Şirket, Katar ve Orta Doğu’da iş yapmıştır. Şirketin kurucuları Toygar Yedigöz, Suphi Aydıner ve Sinan Cihan’dır. Yedigöz, ödülünü de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldı. Toygar Yedigöz’ün organize suç örgütü başkanı Alaattin Çakıcı ile de fotoğrafı var. 4 Ağustos 2020 tarihinde Çakıcı’nın hesabından atılan tweet’te, “Sayın Çakıcı’nın yakın arkadaşları Toygar Yedigöz, Emre Veri, Vahit Kayracı, yakın akrabası Selahattin Yılmaz, yeğeni Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 30 yıllık yakın arkadaşı ve hemşerisi Menderes Saruhan , evlatlık oğlu Yunus Emre Uçar ile akşam yemeğinde.

habersaricam.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu