Haber

Rize’de işten çıkarılan işçilere destek eylemi

GENÇAĞA KARAFAZLI

Rize’de ‘Performans düşüklüğü’ nedeniyle işten çıkarılan meslektaşlarına destek veren AKSA Çoruh Elektrik A.Ş. Dün gece AKSA Çoruh Elektrik Rize hizmet binası önünde bir araya gelen 20 işçi, işten çıkarılan meslektaşlarının işe iadeleri için eylem yaptı. Eyleme CHP Rize Belediye Başkan adayı Necati Topaloğlu, İl Genel Meclis adayı Kazım Beşikçi ile il ve ilçe yöneticileri de destek verdi. Şirketle yapılan görüşmeler sonucunda çalışanların işe iade edildiği belirtildi.

AKSA Çoruh Elektrik A.Ş. Daha önce iki personelin ihraç edildiği Rize’de Muzaffer Kurtuluş isimli son çalışan ‘performans düşüklüğü’ nedeniyle işten çıkarıldı. Kurtuluş’un meslektaşları, ihraçların sadece performans düşüklüğünden kaynaklanmadığını, asıl sebebin AKSA Çoruh Elektrik çalışanlarının sendikal örgütlenme çabası olduğunu ve bu nedenle işten çıkarıldığını belirterek meslektaşlarına destek verdi. Firma yetkilileriyle görüşmek isteyen çalışanlar, iki saatten fazla bina önünde bekledi. İşçiler ile şirket yetkilileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda konunun sabah iş başladığında görüşülmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

“İŞÇİLER SENDİKAYI DEĞİŞTİRDİKLERİ İÇİN İŞTEN VERİLDİ”

İşçiler adına konuşan Hasan Yıldız, arkadaşlarının kendisini yeniden işe almak için toplandıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Burada toplanmamızın asıl nedeni hiçbir gerekçe göstermeden, performansı kötü olduğu gerekçesiyle işten atılan bir arkadaşımızdır. Geçtiğimiz haftalarda da benzer durumda ihraç edilen 2 arkadaşımız daha vardı. Sorun sendika değişikliği, hak mücadelesi veren hak arayan arkadaşlarımızın emeklerini baltalıyor. Şirketin bir an önce bu hatayı düzelteceğine inanıyoruz. İyi niyetle buradayız. Yarın sabah bir toplantı yapılacak. Barışa yönelik çözümün buradan çıkacağına inanıyoruz.”

Eylemin ardından PERSONEL İŞİNE DÖNDÜ

AKSA Çoruh Elektrik A.Ş. İşçilerin dün gece hizmet binası önünde yaptığı eylemin ardından bugün şirket yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda ihraç edilen personelin işe iade edildiği öğrenildi.

Kaynak: ANKA / Yerel

muradiye-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu