Haber

Samsun’da yanlış kişiyi vuran genç azmettiriciyi suçladı

SAMSUN’un İlkadım ilçesinde sabah saatlerinde yanlış kişiyi, akşam saatlerinde hedefi olan Savaş Hündür’ü (44) tabancayla vurarak yaralayan Sonercan K. (17), ifadesinde azmettirmekle suçlanarak tutuklandı. tutuklanırken, Eren Soydemirci (21) ikinci kez hakim karşısına çıktı. Soydemirci, “Sonercan’ı ben kışkırtmadım. Ersin İ. ve Fatih K.’nin Sonercan’ı kışkırttığını düşünüyorum. Soner’in neden Fatih ve Ersin’in isimlerini değil de benim adımı verdiğini anlayamadım.”

Olay, 9 Aralık 2022 tarihinde İlkadım’a bağlı Reşadiye Mahallesi’nde meydana geldi. Sonercan K., apartmandan çıkan Ali Yalçın’ı tabancayla vurdu. Sonercan K. kaçarken yaralanan Yalçın, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olaydan birkaç saat sonra yanlış kişiyi vurduğunu öğrenen Sonercan K., bu kez hedefi Savaş Hündür’ün kahvesine gitti. Sonercan K., akşam iş çıkışı Hündür’ü tabancayla boynundan ve baldırından vurarak yaraladı. Olayın ardından polis tarafından yakalanıp gözaltına alınan Sonercan K. ile kendisini tahrik ettiği iddia edilen Eren Soydemirci tutuklandı.

‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılanan Sonercan K. ve Eren Soydemirci, bugün 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci kez hakim karşısına çıktı. Sonercan K., Eren Soydemirci’nin kendisini azmettirdiğini iddia etti. Bunun üzerine savunma yapan Soydemirci, “Soner’i tanımıyorum, kardeşini tanıyorum. Söylediklerini kabul etmiyorum. Yaralı Savaş Hündür ile bir husumetim yok. Sonercan’ı ben azmettirmedim. Vur onu. Ersin İ. ve Fatih K.’nın azmettirdiğini. “Sanırım. Bu, belgede sunduğum ses kaydında da düzeltildi. Olay günü Sonercan beni arayarak iki kişiyi vurduğunu ve yanıma gelmek istediğini söyledi. Akşam benimle geldi. Uyuşturucu etkisi altındaydı. Bunun üzerine eline silahı alıp Ersin İ.’nin yanına gittim. Yanında Fatih K. vardı ikisine de kızmıştım. Ersin silahı alıp gittikten sonra Fatih bana bu işe karışmamam gerektiğini söyledi. Soner’in neden Fatih ve Ersin’in isimlerini değil de benim adımı verdiğini anlayamadım. Sonercan K. tarafından tabancayla bacağından ve boynundan yaralanan Savaş Hündür, duruşmada, “Eren Soydemirci ve Sonercan K.’yi tanımıyorum, Ersin’i tanımıyorum. İ. Sonercan’ı kışkırttığını düşünüyorum. Fatih’i de bilmiyorum. Ersin İ.’den şikayetçiyim” dedi. “EREN ile tartıştık, İSİMİMİ O’NDAN VERMİŞ OLABİLİRİM.” Tanık olarak dinlenen Ersin İ., “Eren Soydemirci’yi sektörden tanıyorum. Sonercan’ı da tanımıyorum. Yıllar önce Savaş Hündür ve abim yüzünden husumet yaşadık ama aradan yıllar geçti. Doğru değil. Sonercan’ı kışkırttığımı, Eren’le daha önce tartıştık, o yüzden adımı verdi, “Ben kimseye para teklif etmedim” dedi.

Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

yunusemre-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu