Haber

Trabzon Valisi Yıldırım’dan yeni eğitim öğretim yılı mesajı

Trabzon Valisi Sayın Aziz Yıldırım, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yıldırım, mesajında ​​Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek sosyete olarak yaşatan, ya da esaret ve yoksulluk içinde bırakan şey eğitimdir” dediğini belirtti. Sözlerinin eğitimin önemine açıkça değindiğini belirtti.

Yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını belirten Yıldırım, “Bugün yarının yetişkinleri olan çocuklarımız derslerine başlayacak, okullarıyla, öğretmenleriyle, arkadaşlarıyla buluşacaklar. İnşallah bu güzel olur.” Toplantı tüm çocuklarımıza, öğretmenlerimize, eğitim camiamıza ve velilerimize faydalı olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Öğrencilere çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknolojiyi kazandırırken, milli ve manevi değerlerle de donatılması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Milletimizin varlığının ve kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasının ilk ilkesinin, tarihine, milletine, devletine, bayrağına, vatanına bağlı nesiller yetiştirmek olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Bu nedenle ülke olarak, Çocuklarımızın milli ve manevi değerleri ön planda tutan, nitelikli ve kaliteli bir eğitim alması en temel amaçtır.Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımız ve gençlerimiz, ülkemizin ve milletimizin ufkunu aydınlatan güneşler olarak doğacaklardır. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmamız için hazırlanan eğitim kurumlarınızda, devletimizi daha da ileriye taşımak için çabalayacaksınız.Bu zor dönemde insan en pahalı varlıktır, sevgi en maharetli güçtür, ben Bilginin en yenilmez güç olduğunu bir an bile unutmayacağınızdan şüpheniz olmasın, hepinize eğitim hayatınızda başarılar diliyor, gözlerinizden öpüyorum.”

Anne ve babalara tavsiyelerde bulunan Yıldırım, “Çocuklarınız bize emanet. Sizden ricam, kendinizden daha çok değer verdiğiniz çocuklarınızın, kendilerine ve ülkemize faydalı insanlar olarak yetişmeleri için bugün olduğu gibi bugün de destek olmaya devam edin. Bundan sonraki süreçte de tüm velilerimize mutlu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.” dedi.

Yıldırım şunları söyledi:

“Sevgili öğretmenlerim, beşikten mezara kadar bilgi edinilmesini emreden, kılıçtan ziyade kalemi ön planda tutan bir medeniyetin temsilcileri olarak sizler, dün olduğu gibi, değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru ilerlemenin anahtarısınız. Eğitim ve öğretimin kalitesinin artması için özveriyle çalışacağınıza güveniyoruz.Yeni neslin sizin ellerinizde şekilleneceğinden ve geleceğimizin teminatı olan gençliğimizin eseriniz olacağından şüpheniz olmasın.Bu duygularla ve Fikirlerini, özverili bir şekilde misyonlarını yerine getirirken şehitlik ve gazilik unvanıyla şereflendirilen başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eğitim camiamızın aziz mensuplarını saygı ve minnetle anıyoruz. Yılında eğitim ve öğretim hizmeti veren tüm çalışanlarımıza ve tabii ki sevgili öğrencilerimize saygılarımı sunuyorum.”

huyuk-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu