Haber

Xi, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz ile Görüştü

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdulaziz ile Riyad, Suudi Arabistan’daki Yemen Sarayı’nda bir araya geldi, 8 Aralık 2022. (Fotoğraf: Huang Jingwen/Xinhua)

RİYAD, 9 Aralık (Xinhua) — Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Perşembe günü Suudi başkenti Riyad’daki Yamama Sarayı’nda Suudi Kralı Salman Bin Abdulaziz ile bir araya geldi.

Altı yıl aradan sonra Suudi Arabistan’a geri döndüğü için mutlu olduğunu ve son ziyaretinin hafızasında hala canlı olduğunu kaydeden Xi, o dönemde Çin-Suudi Arabistan ilişkilerinin iyileştirilmesi konusunda vardıkları önemli anlaşmanın dönüşünü görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. somut bir işbirliğine dönüşüyor.

Çin-Suudi Arabistan işbirliğinin geniş imkanlara sahip olduğuna işaret eden Xi, Çin’in Suudi Arabistan’ı çok kutuplu dünyada değerli bir güç olarak gördüğünü ve Suudi Arabistan ile kapsamlı stratejik ortaklığın geliştirilmesine büyük önem verdiğini söyledi.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Suudi Arabistan Hükümdarı Salman Bin Abdulaziz, Çin Halk Cumhuriyeti ile Suudi Arabistan Krallığı arasında ortaklaşa kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması imzaladı ve iki ülke liderleri arasında yılda iki kez yapılacak toplantılara sırayla ev sahipliği yapmayı kabul etti. 8 Aralık 2022. (Fotoğraf: Xinhua). )

Xi, Çin’in iki ülkenin kalkınma çıkarlarına hizmet etmek ve dünya barış ve istikrarını korumak için Suudi Arabistan ile stratejik iletişimi daha da güçlendirmeye ve her alanda işbirliğini derinleştirmeye hazır olduğunu belirtti.

Kral Selman ise Xi’nin Suudi Arabistan’a yaptığı dönüş ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Xi’nin 2016 yılında Suudi Arabistan’a yaptığı ziyaretin gerçekten unutulmaz olduğunu sözlerine ekledi.

Çin ve Suudi Arabistan’ın son yıllarda çeşitli alanlarda stratejiler çerçevesinde sinerji yaratma ve ikili iş birliği yürütme konusunda çok büyük ilerleme kaydettiklerine işaret eden Kral Selman, iki tarafın birçok konuda değerli bir ortak olduğunu ve Çin’in çıkarlarının da ortak olduğunu söyledi. Suudi Arabistan’ınkiler. Anlaştıklarını söyledi.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Suudi Arabistan Hükümdarı Salman Bin Abdulaziz, Çin Halk Cumhuriyeti ile Suudi Arabistan Krallığı arasında ortaklaşa kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması imzaladı ve iki ülke liderleri arasında yılda iki kez yapılacak toplantılara sırayla ev sahipliği yapmayı kabul etti. 8 Aralık 2022. (Fotoğraf: Huang) Jingwen/Xinhua)

Kral Selman, Çin ile ilişkilere çok değer verdiğini ve Suudi Arabistan’ın Çin ile kapsamlı stratejik ortaklığını ilerletmek ve dostluk bağları olan iki halkın daha fazla yararlanması için Xi ile çalışmaya hazır olduğunun altını çizdi. Bu aynı zamanda bölgesel ve küresel barış, istikrar ve huzura da hizmet edecektir.

Xi ve Kral Selman, Çin Halk Cumhuriyeti ile Suudi Arabistan Krallığı arasındaki kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasını ortaklaşa imzaladılar ve iki ülke cumhurbaşkanları arasındaki iki yılda bir yapılacak toplantılara dönüşümlü olarak ev sahipliği yapmayı kabul ettiler.

Toplantıya Ding Xuexiang ve Wang Yi de katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu