Sağlık

Yumurta kabuğunun faydaları: Yumurta kabuğu ne işe yarar, nasıl kurutulur?

Özellikle mutfak tezgahlarını kirletmemek için direk çöpe giden yumurta kabuğunun şansı, bugüne kadar bilinmeyen faydalarından kaynaklanmaktadır. Pek çok besini kabuklarından ayırıp tüketilmeden hazır hale getiriyoruz. Yumurta kabuğunun kullanım alanlarını ve alternatif yollarını duyunca diğer kabuklardan farkını anlayacağınız ortaya çıkıyor.

YUMURTA KABUK KULLANMAK İÇİN 7 HARİKA ALTERNATİF

Kavanoz ve cam şişe ambalajı:

En sık kullanılan alanlardan biri olan şişe ve kavanoz temizliği inatçı lekeler için karşı konulmaz bir alternatiftir. Bu teknik ile dibi lekeli ve artıkları olan cam şişe ve kavanozları hızlıca temizleyebilirsiniz. İlk yapacağınız şey temizleyeceğiniz şişe veya kavanoza ılık su ve yumurta kabuklarını koymak olacaktır. Ardından kabukları yaklaşık 2 dakika bekletin ve yaklaşık 5 dakika boyunca düzenli aralıklarla sallayın. Son olarak, kabukları ve suyu şişeden veya kavanozdan çıkarın.

Osteoporoza karşı toz:

Yumurtaların kabukları da içleri kadar yüksek kalsiyum içeriğine sahiptir. Yumurta kabuklarının bu özelliği, tüketilmesi halinde onları sporcular için doğal bir ek gıda haline getirmektedir. Yumurta kabuğu tozu kemik erimesine iyi geldiği bilinen eserler arasındadır. Bu sistem için uygun şekilde yıkadığınız kabukları kurutun ve ince bir toz haline getirin. Ancak yumurta kabuklarını tüketmeden önce düzenli bir doktorunuz varsa onlara danışmalısınız.

Minik bitkiler için minik saksılar:

Evlerinize dikeceğiniz minik bitkiler için eğlenceli saksılara dönüştürebileceğiniz yumurta kabuklarını düzgün bir şekilde temizlemeniz gerekiyor. Ancak bu prosedürü uygularken bitkileri kontrol ettiğinizden emin olun. Belli bir noktadan sonra bitki kökleri bu saksıya sığmayabilir ve kabuğu kırabilir. Bu durumda yeni bir saksı bulmanız gerekir aksi halde bitkiniz solabilir.

Cilt bakım maskeleri:

İçerdiği kalsiyum sayesinde cilde gençlik katar ve besler. Bu formülü kullanmak için temizlenmiş yumurta kabuklarını blenderdan geçirin ve toz haline getirilmiş kabukları yumurta akı, bal ve zeytinyağı ile karıştırın. Tamamen homojen hale gelen karışımı cildinizde 10 dakika bekletin, ardından cildinizi yıkayın, farkı anında görebilirsiniz. Bu maskeyi haftada 3 defayı geçmeyecek şekilde yapabilirsiniz.

Daha yumuşak içimli kahveler:

Günlük kahvenizin tadı size buruk gelebilir ama içine süt ya da şeker katmak istemezseniz imdadınıza yumurta kabukları yetişir. Yumurta kabuğunun belki de en garip kullanımı olan kahve yumuşatıcı formül, uygularken özen gösterilmesi gerekiyor. Yumurta kabuklarını kullanmadan önce çok titizlikle temizleyiniz. Daha sonra kahvenize biraz yumurta kabuğu atın ve 5 dakika bekletin. Kabukları dikkatlice çıkarın ve kahvenizin tadını çıkarın.

Daha fazla beyaz çamaşır:

Çamaşırlarınız zamanla parlaklığını ve beyazlığını kaybettiyse veya yavaş yavaş solmaya başladıysa üzülmeyin. Yumurta kabuğu kullanarak çamaşırlarınızı daha beyaz yapabilirsiniz. Bu sistemi kullanmak için önce yumurta kabuklarını keten bir bez veya tülbentin içine koyun. Daha sonra bu bezenin içine yarım limon ekleyip düzgün bir şekilde sarıp bağlayın. Hazırladığınız bez torbayı çamaşırlarla birlikte makineye atın. Yıkama sonrası sonuca şaşırmamak elde değil!

Çiçeklerin ömrünü uzatın:

Bahçede ve saksıda yetiştirdiğiniz çiçeklerinize sürekli haşere ve böcek geliyorsa yumurta kabuğu şifa olacaktır. Yumurta kabuklarını küçük modüller halinde saksı ve çiçeklerin dibine gömdüğünüzde etrafa haşereleri uzak tutacak bir koku yayacaktır. Bu sayede çiçeklerinizin ömrünü uzatabilir ve daha sağlıklı büyümelerini sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu