Yaşam

AB İletişim Fakültesi’nde “Yeni Medya ve İletişim Bölümü” kuruldu

Türkiye’nin ilk kurulan yükseköğretim kurumlarından biri olan Ege Üniversitesi (AB), eğitim ve araştırma-geliştirme alanlarında kalitesini ve kapasitesini artırmaya devam ediyor. Ege Üniversitesi’nin Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) yaptığı başvuru sonucunda İletişim Fakültesi bünyesinde ‘Yeni Medya ve İletişim Bölümü’ açılmasına karar verildi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin tam akredite, öğrenci odaklı, ödüllü, lider araştırma üniversitesi olarak bilimsel altyapımızı çağın gerekleri doğrultusunda güçlendirmeye devam ediyoruz. Uluslararası alanda saygın ve referans alınan bir yükseköğretim kurumu olma vizyonumuz kapsamında yeni akademik birimler ekliyoruz. Hepimizin bildiği gibi dijital bir çağdayız. Bağlantı ve bilgi teknolojilerindeki gelişmelerin yol açtığı çok taraflı ve kapsamlı bir değişim yaşıyoruz. Bilimsel gücün ülkeleri öne geçirdiğini ve küresel yarışta belirleyici olduğunu biliyoruz. Bizim, yani üniversitelere olan görevimiz, bilimin rehberliğinde bugünü ve daha da önemlisi geleceği yönetmektir. Ayrıca toplumumuzun beklentilerine bilim perspektifinden bakmamız, ihtiyaçları belirlememiz ve geleceğe yönelik gerçekçi önlemler almamız gerekiyor. İçinde bulunduğumuz dijital çağda üniversiteler büyük bir rekabet içerisindedir. Ege Üniversitesi olarak dijital kapasitenin küresel rekabette rekabet edebilmenin önemli faktörlerinden biri olduğuna inanıyoruz. “Bu kapsamda bir yandan eğitim, öğretim ve araştırma-geliştirme altyapımızı güncelliyor, diğer yandan dijital dünyanın sunduğu algoritmaları yakından takip ediyoruz” dedi.

“Hedefimiz ‘Türkiye Yüzyılı’nı Türk bilim yüzyılı yapmaktır.”

Rektör Prof., dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında Ege Üniversitesi’nin eğitim, öğretim ve araştırma-geliştirme altyapısının modern bir yapıya kavuştuğunu ve tamamen dijital akıllı kampüs olma yolunda hızla ilerlediğini vurguladı. Dr. Budak, “Ülkemizin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan tam akredite araştırma üniversitemiz, Dijital Türkiye ve Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda bilgi teknolojileri ve dijitalleşme alanlarında ivme kazanarak büyük bir dönüşüme imza attı. Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılmıştır. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi öncülüğünde dijital teknolojiler alanında akademi, kamu ve sanayi arasındaki işbirliklerini güçlendirecek Dijital İnovasyon İşbirliği Platformu’nun 8 kurucu üyesinden biri oldu. Daha sonra yükseköğretimde siber güvenlik programlarının oluşturulması ve yaygınlaştırılması amacıyla Türkiye’de açılan 4 Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu’ndan birini bünyesine kattı. Bu akademik birim, ülkemizin siber güvenlik kapasitesinin geliştirilmesine öncülük etmiş ve ulusal siber güvenliğin sağlanmasında rol oynayacak yetkin mezunlar yetiştirmeye başlamıştır. Tüm birimlerimizle koordineli olarak bilgi teknolojileri, büyük veri, yapay zeka, artırılmış gerçeklik ve siber güvenlik gibi alanlarda multidisipliner bir yaklaşımla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hızla değişen çağı yakalayıp ötesine geçerek öncü olma hedefiyle üniversitemizin dijital dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. “Türk Yüzyılını Türk bilim yüzyılı yapmak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

“İş dünyamızın ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştiriyoruz”

Rektör Prof., Ege Üniversitesi’ndeki tüm akademik birimlerin eğitim müfredatlarını çağın gereklerine uygun olarak güncellediklerini vurguladı. Dr. Budak, “Ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda bilgi ve beceriye sahip mezunlar yetiştirmeyi hedefleyerek Akademiye yeni bölüm ve programlar kazandırıyoruz. Bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu potansiyel istihdam alanlarına yönelik yeni akademik birimlerimizi ekliyoruz. Açtığımız bölümlerle sadece akademik ve bilimsel büyümeye katkı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını da yetiştiriyoruz. Üniversitemize kazandırdığımız ‘Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nün üniversitemize, öğrencilerimize, şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz YÖK Başkanımız Prof. Dr. “Erol Özvar hocamıza, yönetim kurulu üyelerimize ve emeği geçen, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Yeni departmanımızla daha da güçlendik”

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “İletişim Fakültemizin ‘Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nün kurulmasıyla daha da güçlendiğini belirtmek isterim. Mevcut bölümlerimizin eğitim ve öğretim içeriklerini çağın ihtiyaç ve gereksinimlerine göre yenilerken, dijitalleşmenin mevcut durumunu da dikkate alarak yeni bölümümüzle gelecek planlarımıza devam ediyoruz. Disiplinin kesişiminde yer alan Yeni Medya ve İrtibat Bölümümüzün fakültemize, öğrencilerimize ve medya dünyasına hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle bizi her zaman motive eden ve destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. “Necdet Budak hocamıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-keskin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu