Ekonomi

Arnavutköy’de işyeri dolandırıldı

Arnavutköy’de işyerine giren bir kişi, yaklaşık 700 TL’lik alışveriş için yanında nakit veya kartının bulunmadığını, ödemeyi internet bankacılığı üzerinden havale veya EFT yoluyla yapmak istediğini belirtti. İşletmede çalışan kişinin onayı üzerine alışveriş yapan kişi, çalışanın belirttiği banka hesabına ödemeyi yaptığını, makbuzunu göstererek işyerinden ayrıldığını belirtti. 2 hafta geçmesine rağmen ödemeleri alınamayan işletme, dolandırıldığını iddia etti.

Geçtiğimiz haftalarda Arnavutköy İmrahor Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir işletmeye gelen bir kişi, iddiaya göre yanında nakit para veya kartının olmadığını belirterek, alışverişinin ödemesini internet bankacılığı üzerinden yapacağını söyledi. Çalışan alabileceğini söyleyerek ödemeyi kabul edince işletmeye gelen kişi alışverişe başladı. Yaklaşık 5 dakika süren alışveriş sonucunda 700 TL değerinde eser satın aldığı hesaplandı. İşletmede çalışan kasiyer kızın gösterdiği banka hesabına ödemeyi yaptığını söyleyen kişi, makbuz gösterdi. Kasiyer gösterilen makbuzu onayladıktan sonra ürünleri alarak iş yerinden ayrıldı. Olayın üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen hesaplarına para gelmeyen operatörler dolandırıldıklarını iddia etti.

“Faturayı gösteriyorlar ama para hesaba aktarılmıyor”

Yaşananları anlatan Ceyhun Varlıklı, “Arkadaşlarımız mağazamıza geldikten sonra kasanın yanına bir kişi gelerek ödemeyi internet bankacılığından yapacağını söyledi, arkadaşlarımız da bunu iyi niyet göstergesi olarak kabul ettiler. 700 TL’lik alışverişin ardından hesaba yatıracaklarını söyledi. Kasada bir süre oyalandıktan sonra bana dekontu gösterdiler ama para ödendi.” Hesaba aktarılmıyor. Bunun yeni bir dolandırıcılık yöntemi olabileceğinden şüpheleniyoruz. Ayın 22’sinde oldu, bekledik, belki bir yanlışlık olmuştur, fark edince geri gelip ödemeyi yapacaktı ama böyle bir girişimde bulunmadı. Eğer bir yanlışlık olsaydı bugün düzeltilirdi ya da para hesabına iade edilirdi. “Arkadaşlarımızı uyardık, keseceğiz dedik ama yapmayacağız, kamera kayıtlarını aldık, polise gidip şikayette bulunacağız. Diğer esnaflara da uyarım POS kullanmayı tercih etmeleridir. “dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu