Haber

Barış Pehlivan: ‘İş kadını ile uyuşturucu baronu arasında arabuluculuk yapmak kamu görevi midir?’

Denetimli özgürlük kararı bozulan ve Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner’e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Barış Pehlivan, hakim karşısına çıktı.

İŞ KADININDAN YÜKSEK MAHKEME ÜYESİNE SUÇLAMA

Geçmişte yönettiği sitede yayınladığı bir haber nedeniyle 6 ay tutuklu bulunan ve 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan gazeteci Barış Pehlivan, kontrollü özgürlükten yararlanılarak cezaevinden çıktı. Pehlivan, köşesinde Cumhuriyet gazetesinde bir iş kadınının Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner hakkında yaptığı suç duyurusuna yer verdi. İş kadını suç duyurusunda, Yargıtay üyesi hakkında “Uyuşturucu baronuyla aramızda arabuluculuk yaptı” iddiasında bulundu.

Bu yazının ardından Aydıner, Pehlivan hakkında suç duyurusunda bulundu. Pehlivan’ın Aydıner’e hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava geçerli sayılarak Pehlivan’ın denetimli serbestliği bozuldu.

PEHLİVAN: TÜM GAZETECİLERİ HEYECANLANDIRMAK İÇİN AÇILAN DAVA

3 ay önce tutuklu bulunan Pehlivan, denetimli serbestliğin kaldırılmasına neden olan dava için Çağlayan Adliyesi’ne geldi. Pehlivan, kendisine yöneltilen suçlamanın “kamu görevlisine hakaret” olduğunu hatırlatarak, “İş kadını ile uyuşturucu baronu arasında arabuluculuk iddiası kamu görevi midir?” diye sordu. dedi. Pehlivan, kendisine açılan davanın amacının tüm gazetecileri hizaya getirmek olduğunu belirtti.

Savunmanın ardından hakim, “Şikayetin geri çekilmesi ihtimali varsa kabul eder misiniz?” diye sordu. diye sordu. Pehlivan kabul ettiğini söyledi.

‘Hangi Haberi Vereceğimizi SİZ BELİRLEYİN’

Pehlivan’ın savunmasının ardından savcılığa mütalaa istendi. Savcılık, Pehlivan’ın kamu görevlisine hakaret ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti. Görüşe karşı çıkan Pehlivan, “Sayın Yargıç, eğer bu durumda bir ceza varsa hangi haberi yapacağımıza siz karar verin.”

‘MAkale, GAZETECİNİN BİLGİ VERME YÜKÜMLÜLÜĞÜ KAPSAMINDADIR’

Duruşmada konuşan Pehlivan’ın avukatlarından Hüseyin Ersöz, “Savcılık yazının basın ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirtti. Aslında söz konusu yazı bir gazetecinin görevi kapsamındadır. bilgilendirme yükümlülüğü. Müvekkilim şikâyetçi lehine menfaat elde etme iddiasını dile getirmiştir.” Pehlivan’ın yazısında başlatılan bir soruşturmadan alıntı yaptığını belirten Ersöz, “Bunları gazetecinin yazması gerekmez mi?” söz konusu.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, davayı 16 Kasım’a erteledi.

Duruşmanın ardından konuşan Pehlivan, “Bir buçuk dakika süren metnin okunmaması ve hakimin dosyayı incelememesi nedeniyle yarın cezaevine döneceğim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu