Yaşam

Depremleri yaşayan Umut Akyürek korku dolu anları anlattı: Şehitlik getirdik ölümü bekledik.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkez üssünde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki sarsıntılar; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da büyük tahribata neden oldu. Adana’da eşi ve kızıyla birlikte depreme yakalanan Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek, yaşadığı büyük endişeyi anlattı.

“99 DEPREMİNDEN ON KAT DAHA ŞİDDETLİYİZ”

Pazartesi öğle saatlerinde ikinci deprem anındaki gözyaşlarını Instagram hesabından yayınlayan Akyürek, şu ifadeleri kullandı: “Arkadaşlar deprem gecesi eşim ve kızımla Adana’daydık. Melek Bal’ı vurdu. video.ama çok önemli bir detay var kimse şoktan bahsetmiyor galiba ilk deprem sabah 04:17 de oldu ve yaklaşık 1.5 dakika sürdü depremi de yaşamış biri olarak 1999 depreminden on kat daha şiddetli olduğunu ve çok uzun sürdüğünü rahatlıkla söyleyebilirim.”

“İLK DEPREMDEN DAKİKALAR SONRA GERÇEKLEŞEN DEPREMDEN SÖZ KONUSU DEĞİLLER”

“Şehitlik getirdik ve ölümü umutsuzca bekledik. Ve işte bahsettiğim detay, beş dakika sonra saat 04.30’a doğru aynı şiddette ama daha kısa ikinci bir deprem daha oldu. Kimse bundan bahsetmiyor. Bu video 7.6’da yaşadığımız 7.6’lık deprem. Öğleden sonra 13.30. Çok çok çok. Korkunçtu, panik atak geçirdim. Allah bu milleti bir daha deprem yüzü göstermesin.”

inebolu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu