Ekonomi

HSBC, Çekici Olmayan Risk-Ödül Oranı Nedeniyle Snowflake’in Notunu Düşürdü

HSBC, hissenin potansiyel risk ve getiri açısından artık çekici bir istikrar sunmadığını söyleyerek Snowflake hisselerinin notunu düşürdü.

Snowflake (SNOW), Perşembe günü HSBC tarafından Satın Al notundan Tut notuna yükseltildi; banka analistleri hisse senedi için fiyat hedefini hisse başına 212 Dolardan 214 Dolara yükseltti.

Not değişikliği, yıl başından bu yana yüzde 18,6 artan hisse senedi değerindeki önemli artışın ardından geldi. Banka analistleri mevcut hisse senedi fiyatlarının tüm olumlu haberleri yansıttığına inanıyor.

HSBC, müşterilerin yapay zeka teknolojilerini kullanımı arttıkça Snowflake hizmetlerinin kullanımının da artacağını öngörüyor.

HSBC, “Kısa vadede yeni ürünlerin piyasaya sürülmesi nedeniyle kar marjlarında sıkıntı yaşanmaya devam edebilir, ancak uzun vadede kar marjlarında önemli bir iyileşme bekliyoruz.” dedi. “2028 mali yılı için GAAP dışı faaliyet marjı varsayımımızı %21,2 olarak ihtiyatlı olarak görüyoruz. Snowflake’in 2028 mali yılına kadar 8 milyar doların üzerinde yıllık gelir elde etmesini bekliyoruz. Karşılaştırıldığında, şirketlerin yıllık gelirlerinin tek haneli milyarlar seviyesinde olmasını bekliyoruz. “Takip ettiğimiz diğer yazılım şirketlerinin 2024 takvim yılı GAAP dışı faaliyet marjı genel olarak %27 ile %36 arasındadır.”

Bu olumlu yönlere rağmen banka, “hisse senedinin tam olarak değerlenmediğini” ve “potansiyel riskler ve getiriler karşısında çekici bir istikrar sunmadığına” inandıklarını belirtti.

Bu makale yapay zeka teknolojisinin yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu