Teknoloji

Japonlar balonla uzaya turist gönderecek

Madrid merkezli alan

Şimdi ise Japonya’dan bir açıklama geldi. Bir Japon kurumsal şirketi, turistleri balonla uzaya götürmek için bir araç geliştirdi.

Şirket lideri Keisuke Iwaya, yolcuların milyarder olmalarına veya ağır eğitimlerden geçmelerine gerek olmadığını söyledi.

ilginizi çekebilir Clearspace-1, uzay çöplerini toplamak için seyahat etmeye hazır Haberin Detayları

Turist balonu kullanıma hazır

Iwaya Giken adlı şirket, 2012’den beri proje üzerinde çalışıyor. Şirket, o zamandan beri iki kişilik bir kabin ve Dünya’nın kıvrımını net bir şekilde görerek 25 kilometre yükseğe çıkabilen bir balon geliştirdiğini söylüyor.

Balon, stratosferin yalnızca yaklaşık olarak ortasına yükselecektir. Uçan bir jet uçağından daha yüksekte olacak yolcular, uzayı gözlemleyebilecek.

Başlangıçta, bir uçuş yaklaşık 24 milyon yen’e (180.000 $) mal olacak. Ancak firma ilerleyen zamanlarda bu fiyatı 30-40 bin dolara indirmeyi planlıyor.

Japon şirket, balonun büyük ölçüde yeniden kullanılabilir helyumla kaldırılacağını ve uçuşların Japon toprağı veya havaalanı üzerinde sadakatle devam edeceğini söyledi.

Alınan bilgilere göre söz konusu balonla ilk turistler bu yılın sonlarına doğru gerçek gökyüzüne yükselecek.

yolculuk nasıl olacak

Pilot ve yolcu taşıyabilen iki kişilik kabin, Hokkaido’daki bir balon limanından havalanacak.

Araç, uzaya açılan kapı olan 25 kilometre yüksekliğe iki saat boyunca çıkacak ve bu bölgede bir saat sonra bir saatlik alçalmaya başlayacak.

sabanozu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu