Haber

Japonya Başbakanı Kişida ve Obama “nükleersiz bir dünya” çağrısında bulundu

Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve eski ABD Başkanı Barack Obama, “nükleer silahların olmadığı bir dünya” davetinde bulundular.

Nükleer Silahlardan Arındırılmış Bir Dünya İçin Uluslararası Elit Kişiler Grubu (IGEP) tarafından daha önce atom bombasının hedefi olan Japonya’nın Hiroşima kentinde düzenlenen nükleer silahsızlanma forumu bugün başladı. 2021 yılında başbakanlık görevini devralan Fumio Kishida liderliğinde kurulan ve başkanlığını Kumamoto Eyalet Üniversitesi Başkanı ve Uluslararası Politika Uzmanı Takashi Shiraishi’nin yaptığı kümelenme toplantısına videolu açıklama gönderen Japonya Başbakanı Fumio Kishida , forumun nükleer silahlardan arındırılmış bir dünyaya doğru değerli bir adım olmasını umduğunu söyledi. . Kişida, “Nükleer silahsızlanmanın önündeki engel giderek büyüyor. Ukrayna krizine işaret eden Kişida, dünyanın “Soğuk Savaş’tan bu yana en büyük nükleer silah kullanma tehdidiyle” karşı karşıya olduğunu söyledi.

Obama: Bunu çocuklarımıza borçluyuz

Eski ABD Başkanı Barack Obama da video mesajında ​​”nükleersiz bir dünya” çağrısında bulundu. Mayıs 2016’da Hiroşima’yı ziyaret eden ilk ABD başkanı olduğunu hatırlatan Obama, “Nükleer silahların olmadığı bir dünyayı çocuklarımıza borçluyuz. dünya. Obama, “Bugün hepinizi buraya getiren aynı kararlılık” dedi.

İGEP’in nükleer silahsızlanma forumu yarın sona erecek. – HİROSİMA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu