Haber

Mısır Cumhurbaşkanı, ABD Savunma Bakanı ile barış ve istikrara yönelik çabaları görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile küresel krizler karşısında barış ve istikrar çabalarını güçlendirmenin yollarını görüştü.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Sisi, Ortadoğu gezisi kapsamında ülkeye gelen ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile başkent Kahire’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi.

Bölgesel ve uluslararası konuların ele alındığı görüşmede, küresel krizler karşısında barış ve istikrar çabalarını güçlendirmenin yollarının ele alındığı kaydedildi.

Açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı’nın İsrail ile Filistin arasında arabulucu rolü oynadığı hatırlatılarak, Sisi’nin Filistin topraklarında barışı sağlamak için uluslararası çabaları yoğunlaştırmasının önemine dikkat çekildiği belirtildi.

“ABD, Mısır ile stratejik işbirliği ve ortaklık geliştirmeye isteklidir”

Perşembe günü İsrail’i ziyaret edecek ABD Savunma Bakanı Austin’e Sisi’nin “tek taraflı tedbirlerin ve tırmanışın durdurulmasının önemine” vurgu yaptığı belirtildi.

İki devletli çözümün tüm bölge halklarının yararına adil ve kapsamlı bir barışa ulaşmanın yolu olduğunu kaydeden Sisi, ülkesinin ABD ile stratejik ortaklığını güçlendirmeye ve mevcut iş birliği ve koordinasyonu yoğunlaştırmaya istekli olduğunu vurguladı. başta askeri ve güvenlik olmak üzere çeşitli alanlarda.

Açıklamada, ABD Savunma Bakanı Austin’in “ABD’nin ayrıca Mısır ile özellikle savunma işbirliği alanında stratejik iş birliği ve ortaklık geliştirmeye devam etmeye istekli olduğu” belirtildi.

ABD-Mısır Savunma Bakanları bir araya geldi

Öte yandan Mısır Savunma Bakanı General Muhammed Zeki, Mısır’ı ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Austin ve beraberindeki heyet ile görüştü.

Milli Savunma Bakanlığı’nın Facebook hesabından yapılan açıklamaya göre, görüşmede güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınırken, iki ülke silahlı kuvvetleri arasındaki askeri iş birliğinin güçlendirilmesi değerlendirildi.

Ortak tatbikat belgelerinin Mısır ve ABD arasında tartışıldığı belirtilen açıklamada, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlama yollarının ele alındığına işaret edildi.

Austin, Kahire’ye vardığında mesajında, “ABD ile Mısır arasındaki savunma ortaklığı, bu bölgeye olan bağlılığımızın temel direğidir.” dedi. kelimeleri kullanmıştı.

ABD Savunma Bakanı Austin, dün sürpriz bir ziyarette bulunduğu Irak’ın başkenti Bağdat’ta basın toplantısı düzenledi. Austin, görüşmede, Irak’ta terör örgütü DEAŞ’ı bitirmek için Bağdat yönetimine takviye sağlamaya devam ettiklerini söyledi.

haber-pasinler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu